gîte d'étape et de séjour

Manoir de Sterpigny

Reserveer uw verblijf

100% veilige reservering, gegarandeerd de beste prijzen, onmiddellijke bevestiging
secure Beveiligde betaling via Stripe Visa MasterCard AmericanExpress

Manoir de Sterpigny, 17e-eeuwse kasteelboerderij bij Gouvy

Het Château-ferme de Sterpigny , ook wel Manoir de Sterpigny genoemd, is ideaal gelegen tussen Houffalize en Gouvy,
in het hart van het Natuurpark van de twee Ourthes.
De gîte "La Tour", die eind 2021 is gerenoveerd, is het vertrekpunt voor vele wandelingen, dorpen om te bezoeken en diverse activiteiten (mountainbiken, kajakken, skiën, avonturenparken, enz.).
 

Het huisje biedt mooie woonruimtes, 6 slaapkamers (waarvan één op de begane grond) en 4 badkamers, evenals 4 toiletten (waarvan 2 onafhankelijke).
U geniet van een afgesloten binnenkoer met een volleybalveld (badminton), barbecue, diverse buitenspelen, en een kamer onder de schuur omgebouwd tot speelkamer (kicker en pingpongtafel) en berging (fietsen etc.).
Aan deze set is in 2023 een nieuwe grote speelkamer toegevoegd in het hoofdgebouw, met een pooltafel, een kicker en een ontspanningsruimte.
Het oude karakter is bewaard gebleven in de verschillende delen van de gîte met antieke tegels en vloeren, stenen muren, deuren, parketvloeren, balken en open haarden.Alles om u magische avonden te laten doorbrengen rond een goed klein houtvuurtje.

Voor het historische gedeelte is het gebouw geklasseerd als Waals Erfgoed en de eerste funderingen dateren uit het Tiberiaans tijdperk (tussen -40 v.Chr. en 37 n.Chr.). De laatste grote transformatie vond plaats in 1606. De Christus bij de ingang is net als de windwijzers ook geclassificeerd. In een van de kelders van het kasteel werden bronzen sestertiën ontdekt van rond 200 na Christus.

De gite is alleen beschikbaar voor recreatieve doeleinden. Gezien de rust en sereniteit die in het huis heerst, is de accommodatie niet geschikt voor studentenfeesten, vrijgezellenfeesten of andere luidruchtige feesten.

Beddengoed en badlaken: niet inbegrepen. Neem contact met ons op.

Zie je daar.

Gauthier Remacle
Gauthier Remacle,
Manoir de Sterpigny , gîte d'étape et de séjour in GOUVY

Uw comfort, onze diensten

Dieren toegelaten
  • Dieren toegelaten
26°C
aujourd'hui
in GOUVY
26°C
vrijdag 19 juli 2024
in GOUVY
28°C
zaterdag 20 juli 2024
in GOUVY
22°C
zondag 21 juli 2024
in GOUVY

Onze nieuwsberichten

19 avr. 23

Reportage "Altitude 120" sur TV Lux aujourd'hui le 19 avril 2023

https://www.tvlux.be/video/autre/tourisme/altitude...
Komt naar ons toe